Nem sikerült minket, civileket távol tartani a rólunk és mindannyiunkról szóló vitáról

A Parlament Igazságügyi bizottsága „nyílt” ülésén „vitatta” meg civil szervezeteket megbélyegező és lejáratni kívánó jogszabálytervezetet. A nyílt ülésre, a szabályok szerint előzetesen bejelentkező civil állampolgárok mindegyike „helyhiány miatt” elutasítást kapott. Majd amikor – szintén a hatályos szabályok szerint eljárva országgyűlési képviselői közbenjárásra – bejutott a tucatnyi, csendben demonstráló civil, akkor az ülést felfüggesztették, s az Országház és a képviselők biztonságát szavatoló házőrséget értesítették. Miután megállapították, hogy a békésen és szabályosan demonstráló állampolgárok nem jelentenek biztonsági kockázatot, az ülés folytatódott azzal, hogy az összes módosító indítványt heves, de érdemi vita és érvek nélkül lesöpörték az asztalról.

Az Index.hu által készített teljes videó megtekinthető ITT.

Miért is fontos hírt adnunk erről az eseményről?

  • Mert ezzel is azt támasztották alá az álságos jogszabály beterjesztői, hogy nem érdekli őket a valóság, az, hogy a civil szervezetek az országban rászorult állampolgárokon segítenek, óvják közös környezetünk és így embertársaink egészségét és azért dolgoznak, hogy Magyarország élhetőbb hely legyen.
  • Mert ezzel is azt mutatták meg, hogy ha nem tetszik nekik az ellenvélemény, akkor megmásítják a szabályokat, hogy már ne is lehessen beszélni a problémákról.
  • Mert ez nem csak pár külföldről is támogatott nagy jogvédő civil szervezet ügye. Minden egyesület és alapítvány, melyek munkájuk során szociális, egészségügyi, környezetvédelmi, kulturális, sport vagy egyéb szakmai érvek mentén dolgozik, eközben jogokat is véd. Védik a közösségükbe tartozó emberek jogát az egészséges környezethez, az egyenlő bánásmódhoz, ahhoz, hogy rajtuk keresztül hallathassák hangjukat az őket érintő kérdésekben.

Ezt akarja megbélyegezni a jogszabály. Most a külföldről is támogatott szervezetek vannak soron, holnap már mások lesznek.

Úgyhogy álljunk ki mindennap együtt a civileket megbélyegző hazug, hamis és álságos törvénytervezet ellen – írjatok országgyűlési képviselőtöknek, hívjátok fel a minisztériumokat, szólaljatok fel, hogy nem hagyjuk!

Küldjél e-mail az országgyűlési képviselődnek! LEVÉLTERVEZET

 

Maradunk, hogy elutasítsuk a megbélyegzést; maradunk, hogy mások is maradhassanak.

További információk és csatlakozás a kezdeményező civil szervezet állásfoglalásához:

Facebook: https://www.facebook.com/civilizacio2017/

E-mail: civilizacio2017@gmail.com

Az állásfoglalás szövege és a csatlakozók: CSATLAKOZOM