Megjelent a MOL Zöldövezet pályázat

A  MOL Magyarország és az Ökotárs Alapítvány idén tizenkettedik alkalommal hirdeti meg a MOL Zöldövezet pályázatot, melynek kiemelt célja – a zöldfelületek növelésén túl -, hogy a programok a tervezéstől a megvalósításig a helyi közösség aktív részvételével valósuljanak meg, valamint a kialakított területek gondozásában is szerepet vállaljanak. Várjuk mindazon civil szervezetek, társasházak jelentkezését, akik a helyi közösség bevonásával szeretnének létrehozni egy közösségi parkot, vagy zöld belső udvart.

Pályázni az alábbi két kategóriában lehet, az ötletpályázatok beérkezésének határideje: 2017. október 20. (péntek) 16:00

A kategória: közösségi funkciójú zöld területek létesítése, fejlesztése és rehabilitációja az ország egész területén;

B kategória: társasházak (belső) udvarainak zöldítése az ország egész területén.

A létrehozott, felújított területnek mindkét kategória esetében közösségi funkciókat kell ellátnia, a közösség használatára kell készülnie. A pályázat utófinanszírozott, tehát az elnyert támogatást teljes egészében a program tartalmi és pénzügyi elszámolása után kapja meg a támogatott szervezet. A kiválasztott terület kialakításának/megújításának tervét a helyi közösség bevonásával kell kidolgozni, majd pedig a munkálatokat és a terület utógondozását is a helyi közösség aktív bevonásával, részvételével kell elvégezni. 

Bővebb információt a programról, és a pályázati felhívást a letölthető mellékletekben, illetve a www.molzoldovezet.hu weboldalon talál!