"KÖZöm?" - videók a civil országjárás előadásairól

„KÖZöm?” címmel, és sok más civil szervezettel karöltve, idén októberben országjáró körútra indult a 25 éves Ökotárs Alapítvány. A nyilvános estek célja az volt, hogy népszerűsítse a civilek ügyét, fokozza a polgárok részvételi kedvét és hajlandóságát, illetve hogy erősítse a kapcsolatokat, a hálózatosodást a helyben működő és az országos szervezetek között.

A Győrben, Szegeden, Pécsett, Nyíregyházán és Debrecenben megrendezett öt októberi estén a legkülönbözőbb, ismertebb és kevésbé ismert szervezetek képviselői mutatták be röviden az általuk felkarolt ügyeket és eredményeiket például a szegénység leküzdése, az oktatás, a közösségi részvétel, a környezetvédelem, a fogyatékkal élők támogatása vagy épp a jogállamiság terén. Nemcsak az országos, de az adott városokban élőket közvetlenül érintő helyi kérdésekre is sor került a közönség aktív részvételével fórumbeszélgetések formájában, lehetőséget teremtve így a közvetlen találkozásra, bevonódásra.

Az Ökotárs Alapítvány Youtube csatornáján megtekinthetők az előadásokról készült videók, és Nagy Bandó András, humorista műsora is: