Kilencedik alkalommal hirdeti meg az Invitech az InnoMax pályázatot

Az Invitech Zrt. 2018-ban kilencedik alkalommal, megújult formában hirdeti meg az InnoMax pályázatot – a Magyar Adományozói Fórum (MAF) közreműködésével. A vállalat ezúttal 4 fókuszterület mentén várja az innovatív infokommunikációs vagy információtechnológiai megoldásokat felhasználó projektötleteket, melyek társadalmi, közösségi és/vagy ökológiai célt szolgálnak, társadalmilag és/vagy környezetileg hasznosak.

Az Invitech fontosnak tartja, hogy segítséget nyújtson azoknak a civil és nonprofit szervezeteknek, amelyek saját, információtechnológiai eszközöket felhasználó, innovatív fejlesztési projektjeikhez, újításaikhoz keresnek támogatót az alábbi témakörökben: fenntarthatóság; oktatás, köznevelés; egészségügy; és felzárkóztatás, esélyegyenlőség.

Elvárás, hogy a pályázat megvalósulása révén az infokommunikációs (vagy technológiai) eszközök alkalmazásával javuljon a célcsoport és a közösség életminősége vagy a pályázó szervezet működési hatékonysága vagy az ökológiai környezet minősége valamilyen eredeti, innovatív ötlet, terv végrehajtása által.

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, szövetségek és szociális szövetkezetek) jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek (az egyházi intézmények és politikai pártok nem tekinthetők civil szervezetnek). Jelentkezhetnek továbbá magántulajdonban lévő nonprofit KKV-k is.

Magyarországon 5 pályázat kerül támogatásra, melyek között a támogatási keret egyenlő arányban kerül megosztásra. A projektek támogatására rendelkezésre álló keret: 2 500 000 Ft, azaz az egy projekttel maximálisan elnyerhető összeg 500 000 Ft.

A pályázatokat a MAF szakértői szűrik meg formai és szakmai kritériumok mentén. Az értékelők által adott pontszámok alapján tett javaslatokat és felállított rangsort az Invitech munkatársai vizsgálják felül, és döntik el 2019. február 15-ig az 5 végleges támogatott névsorát. Továbbá az Invitech a 10 legjobbnak ítélt szervezetet közönségszavazásra is bocsátja. A közönségszavazás 2019. február 18. – március 8. között kerül meghirdetésre az Invitech Innomax Facebook oldalán. A szavazás nyertese az Innomax Díj közönségszavazat birtokosává válik, valamint 5 óra szakmai konzultációt, mentorálást kap térítésmentesen az Invitechtől. Az Invitech a végleges döntést és a támogatottak névsorát 2019. márciusában díjátadó gálán hirdeti ki, melyre előzetesen minden pályázó meghívást kap.

A Magyar Adományozói Fórum 2016 óta támogatja az Invitechet az Innomax díj pályázati menedzselése kapcsán. Stratégiai partnerként, a program előkészítési fázisától, a lebonyolításon és a civil szervezetekkel történő kapcsolattartáson, elszámolások véglegesítésén át egészen a megvalósított projekt hatásának méréséig követi nyomon a folyamatot. Egyedülálló és hiánypótló szerepet tölt be e tevékenységével a nagyvállalati szektor felé.

Pályázatot 2019. január 11-ig (12:00) az Invitech Innomax honlapján lehet benyújtani a Pályázati felhívásban található feltételek teljesítésével.