Idén is keresi Főállású Angyalait a Vodafone

A Vodafone Magyarország Alapítvány az Angyal Börzén hirdette meg Főállású Angyal pályázatát. A nyertesek egy éven keresztül havi bruttó 400.000 forintos fizetést kapnak az alapítványtól, hogy 12 hónap alatt megvalósítsanak egy mobiltechnológia használatának bevonásával megvalósuló, valamely fontos társadalmi problémára fókuszáló és valamely rászoruló társadalmi csoport életkörülményeinek javítását célzó, konkrét projektet a kiválasztott szervezetnél.

Telekommunikációs vállalatként a Vodafone számára kiemelten fontos a technológia, a digitalizáció, ezért a pályázati ötletnek tartalmaznia kell valamilyen digitális megoldást is. Ez lehet bármilyen eszköz, szolgáltatás, vagy program, amelynek van információtechnológiai vonatkozása – ilyen például a mobiltelefon, tablet, Skype, vagy a Facebook is.

„Nem kell feltétlenül applikációt fejleszteni a sikerhez. Itt tulajdonképpen csak arról van szó, hogy a technológia segítségével sok minden egyszerűbben kivitelezhető. A korábbi évek egyik nyertese, Lencse Máté például Skype-on oktatott hátrányos helyzetű gyerekeket, így nem kellett személyesen elutaznia mindenhová. Ugyanezzel az ötlettel pályázni természetesen nem érdemes, de elég lehet, ha ennyire jelenik meg az idei pályázatokban a digitalizáció” – mondta el a Vodafone pályázati kiírásáért és a teljes pályázati folyamat menedzseléséért felelős partnerszervezete, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója, Dr. Molnár Klára.

A Főállású Angyal pályázat nyertesei egy éven keresztül dolgozhatnak választott projektjükön teljes munkaidőben, havi bruttó 400.000 forintos fizetésért. A Vodafone abban is segít, hogy a győztes pályázók megtalálják a megfelelő, projektjükhöz leginkább illeszkedő alapítványt vagy egyesületet maguk mellé.

A Főállású Angyal pályázat részletei a program weboldalán érhetők el. Az érdeklődők november 21-ig küldhetik el pályázatukat az oldalon elérhető adatlap kitöltésével.